Nie należę do związków zawodowych, ale mogę podziękować związkom za standardy, które sprawiają, że moja praca jest stosunkowo bezpieczna w zasadniczo niebezpiecznym rodzaju pracy. Dziękuję im również za podniesienie standardu życia, dzięki czemu mogę zabrać do domu wynagrodzenie wystarczające na posiadanie domu i wyżywienie moich dzieci. Nie chcę powrotu do warunków pracy i płac z lat 30., kiedy robotnicy byli uważani za zbędnych.
Wy chcecie obwiniać związki zawodowe za całe outsourcing, które się dzieje, ale kiedy ostatni raz widzieliście, żeby cena detaliczna czegoś spadła, gdy produkcja została przeniesiona? Nigdy. Problemem jest chciwość korporacji, a wina leży w sali obrad, a nie w siedzibie związków zawodowych. Walmart jest popularnym celem krytyki tanich towarów zagranicznych, ale Walmart dumnie wyświetlał znaki Made in the USA na całym świecie. Pod nowym kierownictwem, od czasu śmierci starego człowieka, prawie wszystko pochodzi teraz z Chin, ale ceny są takie same.
Te Rzrs, które posiadamy, są budowane przez amerykańskich pracowników związkowych, ale czy cena spadnie, gdy praca trafi do Meksyku? Nie. Zyski Polaris wzrosną i tak długo, jak zyski będą rosły szybciej niż dodatkowe roszczenia gwarancyjne, oni wygrywają.