Polaris RZR Forum - RZR Forums.net banner

Zainstalować własne trzpienie zaworów??

1 reading
20K views 18 replies 10 participants last post by  drpeeb  
#1 ·
Jak wspomniałem w innym poście, motoxmall.com wysłał najpierw moje koła, a potem przyszły opony. Nie miałem pojęcia, że nie zostaną dostarczone już zamontowane.

Postanowiłem spróbować zamontować opony samemu ... Nie mogę nawet włożyć trzpieni zaworów w otwory na trzpienie zaworów w obręczy. Jak ludzie to robią??

Dzięki ...

#2 ·
Jak wspomniałem w innym poście, motoxmall.com wysłał najpierw moje koła, a potem dotarły opony. Nie miałem pojęcia, że nie zostaną dostarczone już zamontowane.

Postanowiłem spróbować zamontować opony sam... Nie mogę nawet włożyć trzpieni zaworów do otworów na trzpienie zaworów w obręczy. Jak ludzie to robią??

Dzięki...
szary mydło i para szczypiec. Po prostu pociągnij naprawdę mocno.

#3 ·
Po prostu uważaj, gdy chwytasz trzpienie zaworów szczypcami, żeby nie zgiąć góry i nie móc wpuścić do niego powietrza... robią narzędzie (prawdopodobnie za mniej niż 5 dolarów), które można dostać, które przykręca się do trzpienia zaworu i pozwala bardzo łatwo przeciągnąć go przez obręcz.

#7 ·
Nałóż trochę mydła do rąk na trzpień zaworu powietrza przed próbą przeciągnięcia go przez otwór w obręczy, dzięki czemu łatwo się wsunie.

Wkręć starą metalową nasadkę zaworu na trzpień, w ten sposób nie uszkodzisz nowego trzpienia podczas zaciskania go szczypcami, aby go przeciągnąć..
Rozumiem, zrobię to. Dzięki.

#8 ·
Używam mydła i małego narzędzia T, które było w moim zestawie do naprawy opon, narzędzie kosztuje 3 dolary w Walmart, po prostu wkręca się w trzpień zaworu, a następnie wyciąga się je, bezpieczniej niż używanie szczypiec, które mogą zmiażdżyć trzpień. Jeśli próbujesz zamontować własną oponę, użyj również wody z mydłem na stopkach, aby pomóc im wsunąć się na felgi (udało mi się bez użycia narzędzi założyć opony 26" bighorns na felgi 14"). Nie pompuj do więcej niż 25 PSI, aby osadzić stopki, potrzebujesz dużej objętości powietrza, a nie wysokiego ciśnienia.

#14 ·
Używam mydła i małego narzędzia T, które było w moim zestawie do naprawy opon, narzędzie kosztuje 3 dolary w Walmart, po prostu wkręca się w trzpień zaworu, a następnie wyciągasz je, co jest bezpieczniejsze niż używanie szczypiec, które mogą zmiażdżyć trzpień. Jeśli próbujesz zamontować własną oponę, użyj również wody z mydłem na stopkach, aby pomóc im wsunąć się na felgi (udało mi się bez użycia narzędzi założyć opony 26" bighorns na felgi 14"). Nie pompuj do więcej niż 25 PSI, aby osadzić stopki, potrzebujesz dużej objętości powietrza, a nie wysokiego ciśnienia
Czego używasz do dużej objętości powietrza?

#15 ·
Opony ATV rzadko sprawiają trudności z osadzaniem stopki. Jeśli masz problemy, użyj paska zapadkowego wokół opony, aby wybrzuszyć ścianę boczną. Następnie napompuj ją powietrzem, aby osadzić stopkę, a następnie usuń pasek i napompuj do 10 psi, aby całkowicie osadzić stopkę.

Mieszanka płynu do mycia naczyń i wody w butelce z rozpylaczem działa cuda, użyj jej obficie.

#16 ·
Pobiegłem do Wally-Mart, kupiłem małe narzędzie w kształcie litery T za 1,94 dolara, które przykręca się do trzpienia zaworu, i bam, pozwala mi je wciągnąć na miejsce!! Dokładnie tak, jak wszyscy mówiliście...

Teraz, zakładanie opon na felgi, już nie tak bardzo. Nasmarowałem je jak szalony i nic. Muszę być za lekki lub za słaby, albo jedno i drugie. Jutro idę do warsztatu oponiarskiego, chyba... Przynajmniej trzpienie zaworów są na miejscu; Jestem pewien, że naprawdę ich to obchodzi!!

#17 ·
Pobiegłem do Wally-Mart, kupiłem małe narzędzie T-bar za 1,94 dolara, które przykręca się do trzpienia zaworu i bam, pozwala mi je wciągnąć na miejsce!! Dokładnie tak, jak wszyscy mówiliście...

Teraz, zakładanie opon na felgi, już nie tak bardzo. Namydliłem je jak szalony i nic. Muszę być za lekki lub za słaby, albo jedno i drugie. Jutro idę do warsztatu oponiarskiego, zgaduję... Przynajmniej trzpienie zaworów są w środku; Jestem pewien, że naprawdę ich to obchodzi!!
Spróbuj wyjąć rdzeń z trzpienia zaworu podczas osadzania stopki. To pozwoli powietrzu szybciej napłynąć do opony.

#19 ·
Wiele sklepów z oponami zrobi to za 10 do 25 dolarów za oponę.
Zostawiłem koła i opony w lokalnym sklepie Goodyear, który powiedział, że zamontuje opony i oczywiście osadzi je za 36$: Niezle!Ale ... Później zadzwonili i powiedzieli, że tylne opony są zrobione, a przednie opony zostały zamontowane, ale nie mogli osadzić przednich. Opona o szerokości 8" na feldze o szerokości 7"; Dziwne.Musiałem zabrać je do innego sklepu, który miał air blaster lub coś w tym rodzaju i chociaż wydawali się niepewni, czy to zadziała, zrobili to.