Polaris RZR Forum - RZR Forums.net banner

Ulepszyć wahacze wleczone?

4.9K views 5 replies 3 participants last post by  SuperATV  
#1 ·
Mam 2019 RZR turbo 4 64 cale. Skończyło się na zrobieniu zestawu reflex. Mam go już 2 lata. Znalazłem pęknięte spawy na częściach z reflex, które przykręca się do końca wahaczy, przez co piasta bardziej wystaje. Czy można po prostu zainstalować wahacze turbo s lub super atv aftermarket, aby usunąć części reflex bez większych problemów? Dziękuję za wszelką pomoc.

#2 · (Edited)
Oto gwarancja Reflex, niech wyślą Ci nowe części.

Ograniczona gwarancja

Reflex Beyond Extreme (RBE) gwarantuje, że każdy artykuł przez nią wyprodukowany jest wolny od wad materiałowych i wykonawczych przez okres trzech lat od daty pierwotnego zakupu detalicznego. Niniejsza gwarancja rozciąga się tylko na pierwotnego właściciela komponentów, które zostały pierwotnie wyprodukowane i określone przez RBE i nie obejmuje części ani komponentów, które nie zostały pierwotnie wyprodukowane przez Reflex. Niniejsza gwarancja nie obejmuje uszkodzeń kosmetycznych ani strukturalnych wynikających z nadużycia lub niewłaściwego użytkowania, zaniedbania właściciela, nieprawidłowej instalacji i/lub montażu lub niewłaściwej konserwacji. Wszelkie modyfikacje, zmiany, dodatki lub zamiany jakiejkolwiek części lub komponentu wspomnianego zestawu są dokonywane wyłącznie na własne ryzyko użytkownika. RBE nie udziela żadnej gwarancji na wspomniane modyfikacje, zmiany, dodatki lub zamiany. Zużycie wynikające z normalnego użytkowania lub narażenia na działanie czynników środowiskowych nie jest objęte niniejszą gwarancją. RBE nie udziela gwarancji na jakiekolwiek przypadkowe lub wtórne uszkodzenia części lub obrażenia kierowcy spowodowane wadami objętymi niniejszą gwarancją. RBE naprawi lub wymieni, według własnego uznania, każdą część uznaną za wadliwą w ramach niniejszej gwarancji. W ramach niniejszej gwarancji nie przysługuje żadne inne roszczenie, ani wyraźne, ani dorozumiane. RBE nie ponosi odpowiedzialności za żadne koszty wysyłki ani koszty dealera związane z jakimkolwiek roszczeniem gwarancyjnym, niezależnie od tego, czy roszczenie to zostało zaakceptowane przez RBE, czy też nie.

#3 ·
Oto gwarancja Reflex, kazałem im wysłać ci nowe części.

Ograniczona gwarancja

Reflex Beyond Extreme (RBE) gwarantuje, że każdy artykuł przez nią wyprodukowany jest wolny od wad materiałowych i wykonawczych przez okres trzech lat od daty pierwotnego zakupu detalicznego. Niniejsza gwarancja jest rozszerzona tylko na pierwotnego właściciela komponentów, które zostały pierwotnie wyprodukowane i określone przez RBE i nie jest rozszerzona na części lub komponenty, które nie zostały pierwotnie wyprodukowane przez Reflex. Niniejsza gwarancja nie obejmuje uszkodzeń kosmetycznych lub strukturalnych wynikających z nadużycia lub niewłaściwego użytkowania, zaniedbania właściciela, niewłaściwej instalacji i/lub montażu lub niewłaściwej konserwacji. Wszelkie modyfikacje, zmiany, dodatki lub substytucje jakiejkolwiek części lub komponentu wspomnianego zestawu są dokonywane wyłącznie na ryzyko użytkownika. RBE nie udziela żadnej gwarancji na wspomniane modyfikacje, zmiany, dodatki lub substytucje. Zużycie wynikające z normalnego użytkowania lub narażenia na czynniki środowiskowe nie jest objęte niniejszą gwarancją. RBE nie udziela gwarancji na jakiekolwiek przypadkowe lub wtórne uszkodzenia części lub obrażenia kierowcy spowodowane wadami objętymi niniejszą gwarancją. RBE naprawi lub wymieni, według własnego uznania, każdą część uznaną za wadliwą w ramach niniejszej gwarancji. Nie ma innego środka zaradczego w ramach niniejszej gwarancji, ani wyraźnego, ani dorozumianego. RBE nie ponosi odpowiedzialności za żadne koszty wysyłki ani koszty dealera związane z jakimkolwiek roszczeniem gwarancyjnym, niezależnie od tego, czy roszczenie to zostanie zaakceptowane przez RBE.
Jestem skłonny to zrobić. Jak dotąd brak odpowiedzi z ich e-maila. Ich konto na Instagramie zwykło odpowiadać na wszystkie moje pytania od razu. Ostatnim razem zalecili po prostu ponowne spawanie po tym, jak poprosiłem o część zamienną. Miałem pytania uzupełniające i teraz mam ciszę radiową. Wolałbym po prostu ulepszyć wahacze, aby uniknąć tych problemów w przyszłości.

#6 ·
Odpowiedziałem na Twoją wiadomość prywatną. To byłaby loteria. Nie ma pewności, że nasze tylne wahacze będą pasować do ich zestawu... szerokość, pochylenie, kąt pochylenia... wszystko jest ze sobą połączone. Prawdopodobnie potrzebowałbyś całego tylnego zawieszenia z naszego zestawu, aby upewnić się, że wszystko działa razem. Najtańszą opcją byłoby spróbować zdobyć zamienny zestaw wahaczy Reflex... lub zlecić naprawę w warsztacie.