Polaris RZR Forum - RZR Forums.net banner

Problem z wyciągarką Polaris

26K views 24 replies 12 participants last post by  Blu du  
#1 ·
Mam wyciągarkę 3500# firmy Polaris. Podczas orania tej zimy kontroler przestawał działać od czasu do czasu tylko na przycisku IN. Działał dobrze przez kilka miesięcy i teraz znowu szwankuje. Czy jest jakiś sposób, aby dowiedzieć się, czy to kontroler, czy solenoid?

#2 ·
Miałem ten sam problem, chodzi o stycznik, czarną skrzynkę, w której są cztery duże przewody i dwa małe. Szukałem styczników do wyciągarki i znalazłem bliski zamiennik firmy o nazwie (chyba) KDS lub jakiejś trzyliterowej firmy za około 27,00 $. Jedyną modyfikacją, którą będziesz musiał zrobić, jest zmiana złączy na małych przewodach. Działa świetnie,
John

#3 ·
Moja wyciągarka Polarass 3500 lb zawiodła za pierwszym razem, kiedy NAPRAWDĘ jej potrzebowałem. Musiałem użyć syntetycznej linki jako liny holowniczej przymocowanej do innego motocykla i pękła 7 razy, a nawet dwa razy, gdy była podwójna. Nie tak mocna, jak miałem nadzieję. Dealer był dobry i sprawdził ją. Wymienili linkę i odkryli, że to tylko przepalony bezpiecznik. LOL. W obronie niebieskiej syntetycznej liny, którą używaliśmy, pękała, aby mnie wyciągnąć z bagna.

#4 ·
Moja wyciągarka Polarass 3500 funtów zawiodła, gdy NAPRAWDĘ jej potrzebowałem. Musiałem użyć syntetycznej linki jako liny holowniczej przymocowanej do innego motocykla i pękła 7 razy, a nawet dwa razy, gdy była podwójna. Nie tak mocna, jak miałem nadzieję. Dealer był dobry i sprawdził ją. Wymienili linkę i odkryli, że to tylko przepalony bezpiecznik. LOL. W obronie niebieskiej linki syntetycznej, dostaliśmy ją w biegu i napinaliśmy ją mocno, żeby mnie wyciągnąć z bagna.
lol! Cóż, przynajmniej wiemy, jak wytrzymałe są teraz te wyciągarki, żadnych uszkodzeń poza liną?

#6 ·
W rzeczywistości istnieją dwa oddzielne obwody dla wciągarki. Jednym z nich jest duży obwód zasilania, który nie jest zabezpieczony bezpiecznikiem i powinien być podłączony do akumulatora i przechodzi przez stycznik, który określa, w którą stronę i kiedy wciągarka się obraca.
Drugi to obwód sterowania, który jest zasilany z konektora pod deską rozdzielczą i jest zabezpieczony bezpiecznikiem. Ten obwód pobiera sygnał z przełącznika wejścia/wyjścia i mówi stycznikowi, co ma robić. To, czego niektórzy ludzie nie zdają sobie sprawy, to fakt, że przy takim okablowaniu kluczyk musi być włączony, aby zasilić ten obwód sterowania. W pośpiechu, aby użyć wciągarki, niektórzy wyłączyli silnik, poluzowali i podłączyli linę, a następnie wcisnęli przełącznik wejścia, po czym nic się nie działo z powodu wyłączenia kluczyka.
John

#7 ·
Dodaj mnie do listy. Z wyjątkiem tego, że moja wyciągarka to Warn. Mam również problem, który wystąpił dwa razy, gdzie pozostaje w wolnym obrocie. Obraca się włączając i wyłączając, ale gdy tylko pociągniesz za napięcie, nie wciąga ani nie rozwija liny. Została dwukrotnie odesłana i znowu mam problem. Mam również problem wymieniony tutaj. Moja wydaje dźwięk klikania w skrzynce rozdzielczej na ścianie grodziowej, ale nie wciąga liny. Zamierzam po prostu kupić nową wyciągarkę, nie Polaris ani Warn, i zaryzykować.

#15 ·
Dodaj mnie do listy. z wyjątkiem tego, że moja wciągarka to warn. Mam również problem, który wystąpił dwa razy, gdzie pozostaje w wolnym biegu. Obraca się w środku i na zewnątrz, ale gdy tylko pociągniesz, nie wciąga ani nie rozwija. Został dwukrotnie odesłany i znowu mam problem. Mam również problem wymieniony tutaj. Mój wydaje klikający dźwięk w skrzynce rozdzielczej na ścianie ogniowej, ale nie wciąga. Zamierzam kupić nową wciągarkę, nie Polaris ani warn, i zaryzykować.
Ten wolny bieg byłby problemem ze sprzęgłem. Wciągarki Warn są najlepsze w branży IMHO. Ramsey byłby moim drugim wyborem. Trzymaj się z daleka od tańszych chińskich jednostek.

#8 ·
Czy istnieje sposób na zmostkowanie elektromagnesu w nagłych wypadkach, czy też może to spowodować wybuch wciągarki? Miałem uszkodzony elektromagnes rozrusznika w Fordzie (Fix Or Repair Daily) i udało mi się zmostkować elektromagnes.
Lina, którą daje ci Polaris, to ŚMIECI! Złamałem 15-20 stóp tylko podczas orki. Złamała się wszędzie, od samego haka po wnętrze wciągarki i wszędzie pomiędzy.

#9 ·
Rich, tak, możesz zewrzeć stycznik, jeśli spojrzysz na okablowanie na styczniku (czarny pojemnik na przegrodzie czołowej). Są dwa grube przewody od wciągarki i czerwony przewód, który pochodzi z akumulatora. Jeśli zewrzesz czerwony przewód akumulatora z jednym z przewodów wciągarki, wciągarka powinna się włączyć (lub wyłączyć), drugi będzie przeciwny. Sprawdź to w czasie, który nie przeszkadza, z liną (przewodem) częściowo rozwiniętą. Pamiętam też coś o używaniu odpowiedniej prowadnicy i/lub przewodu/liny, aby zapobiec powtarzającym się pęknięciom. Wiem, że to niewiele pomaga, ale ktoś przeszedł (a może powinienem powiedzieć, zaorał) tę ścieżkę.

#14 ·
Tylko kilka dodatkowych informacji. Dobrym pomysłem jest również okazjonalne sprawdzanie połączeń ciężkich kabli, aby upewnić się, że są dokręcone i nie mają rdzy. Luźne połączenia i/lub rdza powodują wyższą rezystancję, co z kolei powoduje wyższe prądy robocze, które zmniejszają wydajność wciągarki. Spowoduje to również skrócenie żywotności akumulatora i/lub silnika wciągarki i/lub awarię.

#16 · (Edited)
Czy stycznik Polaris jest jedynym stycznikiem, który będzie działał na wyciągarce 3500? Znalazłem KFI 4469, który wygląda identycznie, za około 35 $. Próbowałem skontaktować się z Fix My Toys przez internet, pokazują ten stycznik KFI z etykietą OEM Polaris obok niego? Ale nie mogę nikogo dodzwonić się przez telefon. Zostawiłem wiadomość z prośbą o oddzwonienie, minęło kilka godzin, ale jeszcze nie oddzwonili.

#18 · (Edited)
Dzięki, John. Zadzwoniłem do KFI Products i powiedzieli, że również zadziała. Nie wspomnieli o odwracaniu przewodów, ale to nie powinno być problemem. Znalazłem to na Amazon za mniej niż 31,30 $ z darmową wysyłką. [ame]http://www.amazon.com/KFI-Products-ATV-CONT-Replacement-Contactor/dp/B0027UPPK6/ref=sr_1_1?s=automotive&ie=UTF8&qid=1341003620&sr=1-1&keywords=kfi+contactor[/ame]

#20 ·
Dzięki, John. Zadzwoniłem do KFI Products i powiedzieli, że również zadziała. Nie wspomnieli o odwracaniu przewodów, ale to nie powinno być problemem. Znalazłem to na Amazon za mniej niż 31,30 $ z darmową wysyłką. Amazon.com: KFI Products ATV-CONT Zamiennik stycznika wciągarki: Automotive
OK. Breeze Lawn & Garden, gdzie kupiłem wyciągarkę Polaris 3500, próbowało zmusić Polaris do bezpłatnej wymiany stycznika, ale Polaris odmówił,:rm_thumbdown: mimo że Polaris przyznaje, że stycznik był problematyczny, nadal go nie wymieni, ponieważ jest kilka miesięcy po upływie gwarancji, mimo że był fabrycznie nowy i zawiódł za pierwszym razem, gdy go potrzebowałem. Polaris zmienił od tego czasu stycznik z powodu powtarzających się awarii starego projektu na zaktualizowany, którego cena wynosi 100 dolarów lub więcej. Kupiłem więc KFI za ułamek ceny Polaris 31,30 $, co działa świetnie. Z pewnością nie poleciłbym wyciągarki Polaris 3500 i najprawdopodobniej następna będzie Warn.

#22 ·
Właśnie, większość z nas używa wyciągarki tylko wtedy, gdy mamy kłopoty, a wtedy musi ona DZIAŁAĆ. I nie mam na myśli sporadycznie, musi być niezawodna. Jeśli ktoś płaci duże pieniądze za niezawodność, powinien to dostać. Jeżdżę sam wiele razy w odległych lasach ze śniegiem i oczekuję, że wyciągarka mnie nie zawiedzie. Może to być moja jedyna pomoc...

#23 ·
Tutaj siedzę w Hurley Wisconsin, utknięty jakby sam Bóg był na mnie zły, osadzony wysoko i przewrócony. Dziewczyna była niezadowolona, ponieważ przewróciłem to na JEJ stronę. Cofnąłem, żeby wziąć rozbieg, oczywiście. Osadziłem to wysoko na jedynej bryle solidnego brudu w odległości 50 jardów lol. Ups tylna szyba była trochę brudna, więc trudno było zobaczyć. (3 cale solidnego błota na szybie) żaden problem, prawda, mam wyciągarkę, więc po prostu przeciągnę się przez 10 cali błota, wysunę wolną linę, zahaczę o ładne drzewo. Teraz nie mogę włączyć wyciągarki F}#¥ing w tryb ciągnięcia, wyciągnąć więcej, nacisnąć przycisk, silnik włącza się/wyłącza, bez powodzenia, używaj słów, których nie możesz używać w kościele. Poczekaj na bardzo miłego pana i jego 2 puszyste psy, które się pojawią i użyją mojej liny wyciągarki, żeby wyciągnąć mnie na wzgórze, dziewczyna podeszła lol

Jak do cholery mam to uruchomić w trybie roboczym? Przepuściłem przez to świeżą wodę przez 20 minut.

#24 ·
Re: Re: Problem z wyciągarką Polaris

Siedzę tu w Hurley w stanie Wisconsin, utknięty jakby sam Bóg był na mnie zły, osadzony wysoko i przewrócony. Dziewczyna była niezainteresowana, ponieważ przewróciłem go na JEJ stronę. Cofnąłem, żeby wziąć rozbieg, oczywiście. Osadziłem go wysoko na jedynej bryle solidnego brudu w odległości 50 jardów lol. Ups, tylna szyba była trochę brudna, więc trudno było zobaczyć. (3 cale stałego błota na szybie) żaden problem, prawda, mam wyciągarkę, więc po prostu przeciągnę się przez 10 cali błota, wysunę wolny bieg, zahaczę o ładne drzewo. Teraz nie mogę włączyć wyciągarki, aby przejść w tryb ciągnięcia, wyciągnąć więcej, nacisnąć przycisk, silnik włącza się/wyłącza, bez powodzenia, używaj słów, których nie można używać w kościele. Czekam, aż pojawi się bardzo miły pan i jego 2 puszyste psy i użyją mojej liny wyciągarki, żeby wyciągnąć mnie na wzgórze, dziewczyna podeszła lol

Więc jak do cholery mam to uruchomić w trybie roboczym? Przepłukałem to świeżą wodą przez 20 minut.
Z krawędzi starego nasypu kolejowego tuż za miastem?

Wysłane z mojego DROID X2 za pomocą Tapatalk 2

#25 ·
Wczoraj utknąłem z żoną i płaczącymi dziećmi w błotnistej dziurze pośrodku niczego z nowiutką wyciągarką (której na razie nie wymienię). Zainstalowałem nową wyciągarkę w moim Rangerze XP i w ogóle jej nie używałem, poza garażem podczas instalacji 1 miesiąc temu. Utknąłem, cofnąłem i wychodziła dobrze przez 6 cali, potem zaczęła zwalniać, więc się zatrzymałem i rozłączyłem ją, myśląc, że może lina syntetyczna się zablokowała, ale nie, wyszła swobodnie. Podłączyłem ją do drzewa i zrobiła około 2 obrotów i była do niczego. Miałem linę i pasy do szarpania i znalazłem gościa z Commanderem, który mnie wyciągnął. Myślę teraz o zabraniu ze sobą ściągacza.