Polaris RZR Forum - RZR Forums.net banner

Cewka przedniego dyferencjału

22K views 14 replies 4 participants last post by  RZRSdave  
#1 ·
Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie mogę dostać nową cewkę przedniego mechanizmu różnicowego? Nie mogę żadnej znaleźć online.

#14 ·
Cóż, dzięki za oferty. Wymieniłem cewkę na nową i to nie naprawiło problemu! Nadal włącza się i wyłącza 4WD! Może teraz rolki lub płyta wirnika? Jakieś sugestie? Klatkę aluminiową już zrobiłem.

#15 ·
To jest z innego forum. Dyferencjał dla RZR i niektórych John Deere'ów jest produkowany przez Hillard. Wewnętrzny crossover, a przynajmniej niektóre, tak robią. Wygląda na to, że Twoja płyta kotwicy może być wypaczona.

Jeśli ją wymieniłeś, zignoruj.

john deere front diff parts work

Aby przetestować płytę A, musisz otworzyć dyferencjał, a następnie podłączyć cewkę z powrotem do przewodów pod pod, lub w inny sposób dostarczyć 12 woltów i włączyć napęd na wszystkie koła, upewnij się, że motocykl jest na biegu H lub L, a następnie spróbuj obrócić płytę A ręcznie. Powinno być bardzo trudno obrócić płytę A ręcznie, gdy cewka jest pod napięciem. Teraz wyłącz napęd na wszystkie koła i spróbuj obrócić płytę A. Powinna obracać się swobodnie, bez odczuwania oporu lub zaczepiania. Jeśli nie obraca się łatwo, to jest namagnesowana. Wszystko, co MUSISZ wymienić, to płyta A, jeśli jest winowajcą; jednak możesz chcieć przejść do pełnej odbudowy, gdy już ją rozłożysz.