Sprawdzałem filmy na Youtube i natknąłem się na to. Czy ktoś słyszał wcześniej o Alticity Performance? Wygląda na dość kompletny zestaw turbo.
Dzwoniłem ostatnio do Alba Racing. Używają turbosprężarki API w modelach 900 i 1000.Jest to porównywalne ze wszystkimi innymi zestawami turbo pod względem ceny i opcji. Po prostu nic o nich nie słyszałem.
Bardzo fajnie z ich strony!!API było w ten piątek na wojnach Side X Side w Dumont i ich samochód był bardzo szybki na 4-osobowym modelu Xp1k z 2014 roku, pokonywał samochód Boondocker. Oba samochody miały standardowe dolne części, samochód BD ma korbowody. Samochód API odjechał nim pod górę. Po rozmowie z BD i API na temat ich zestawów, oba wyglądały dobrze, ale ludzie z API powiedzieli: oto kluczyki, jedź nim ze swoją dziewczyną, weź go! WOW Nie znali nas nawet. Po prostu odpowiedzieli na wszystkie moje pytania i powiedzieli: Jedź nim! To było niesamowite, sposób, w jaki sprzęgło i moc były tak precyzyjne, że na pewno wezmę ich pod uwagę dla wszystkich moich potrzeb związanych ze sprzęgłem i turbosprężarką do mojego XP1K-4 z 2015 roku. Co za miła grupa porządnych ludzi! Dziękuję API.
:clap:
Bardzo ekscytujące. Zastanawiam się, który to ECU AEM i jak się łączy? Czy po prostu się wtyka? Czy trzeba przestawiać piny, a może gorzej, przepinać wiązkę? Może jest jakiś adapter?Myślę, że zestaw API może być najlepszym zestawem w historii. Turbo EFR, samodzielny AEM plug and play, również fajny intercooler.
Dobre pytanie! Pamiętam, że czytałem, że system ViPec od Queen Racing był realną opcją, chociaż myślę, że kosztował ponad 2 tys. dolarów za system. Byłbym ciekawy, ile API zażądałoby za swój samodzielny system..Zastanawiam się, czy osoby z innymi zestawami mogłyby użyć swojego samodzielnego ECU dla lepszej wydajności?
Cholera, to coś będzie działać na 11psi na paliwie z pompy? Potrzebne jakieś części wewnętrzne?Mam 2 ich turbosprężarki z możliwością przejścia z 11 funtów na ponad 20 funtów za pomocą jednego przełącznika. 1 jest w maszynie do wydm mojej żony (18 funtów), a druga w jej pojeździe terenowym i do wspinaczki po skałach, który również jeździ po wydmach (11 funtów na szlaki i 16 na wydmach). Maszyna do wydm ma ich nowe sprzęgło i działa świetnie. Kontroler jest ustawiony tak, aby dostosowywać się od Glamis do St. Antony bez konieczności wprowadzania przez nas żadnych zmian. Bez problemów, a turbosprężarka Borg Warner bardzo szybko się wkręca. Paliwo z pompy przy 11 funtach i 110 dla wszystkich pozostałych ustawień. Jak dotąd sprawdzają się dobrze.
Byłbym ostrożny dla każdego, kto idzie tą drogą z API, ponieważ miałem złe doświadczenia z tą firmą - idąc tą samą ścieżką. FWIW .... :rm_thumbdown::drive1:2500 $ za zmodyfikowanie innego systemu turbo do ich samodzielnej jednostki.
Jeśli tak było, to dlaczego mieliby oferować sam ecm na sprzedaż?Czy oba incydenty były związane tylko z używaniem ich kontrolera? Jeśli tak, rozumiem, że nie chcą się tym zajmować. Budowanie tych map dla różnych wysokości i różnych zestawów zajmuje trochę czasu, a zestawy te generują różne wartości, a jeśli miałbyś problem z tankowaniem, zostałby on przekierowany z powrotem do API.
Jeśli nie, jaki był twój incydent?
Jedynym sposobem, w jaki mogliby zbudować mapę, jest posiadanie jej w samochodzie. A w oparciu o to, że Twój jest niestandardowym zestawem działającym na e85, jeśli nadal używasz wtrysku metanolu, wszystkie parametry się zmieniają. Jestem pewien, że AEM infinity szybko zbuduje mapę, ale musisz mieć jakąś bazę, od której możesz zacząć, i szczerze mówiąc, gdybym sprzedawał zestawy turbo z samodzielnym systemem z mapami, które zbudowałem, nie sprzedawałbym ich konkurencyjnym zestawom. Dlatego myślę, że API sprzedaje go tylko w swoim zestawie lub w standardowej maszynie, ponieważ mają już zbudowane mapy.Jeśli czytasz o systemie infinity, pomaga on szybko zbudować mapę z informacją zwrotną 02. Jest niezwykle inteligentny w porównaniu do pcv. Zatem mapowanie paliwa nie jest wymówką dla zbywania klientów, którzy chcą kupić samodzielny. Mapa czasowa być może. Może nie ma zysku ze sprzedaży samodzielnego i dlatego brak zainteresowania. Takie odniosłem wrażenie, żadnego zainteresowania transakcją. Szkoda, że ALBA nie sprzedaje tego systemu, to byłaby inna historia.