Jest wiele wątków na ten temat, wystarczy wyszukać Pro XP (Pro R jest taki sam i pasuje do obu). W przypadku oryginalnego modelu pod błotnikiem wiele osób miało problemy z uszczelnieniem podczas instalacji urządzenia, a inni mieli problemy z nieszczelnością uszczelnienia standardowej obudowy filtra powietrza. Niektórzy nie byli zadowoleni z wydajności separacji. Inni (w tym ja) mieli problemy z większymi zanieczyszczeniami przedostającymi się do wentylatora odsysającego i rozdrabniającymi go.
Wypuszczają wersję 2, która ma rozwiązać oba te problemy. Urządzenie jest dostarczane wstępnie zmontowane, więc jest uszczelnione fabrycznie, a także ma przeprojektowany otwór wlotowy, który jest nieco przesłonięty, aby większe zanieczyszczenia się nie przedostawały. Dla mnie osobiście separacja pyłu była doskonała, jeżdżę w UT i AZ i prawie nie mam lekkiej warstwy pyłu w obudowie filtra powietrza, a filtr jest prawie nieskazitelny przy każdej jeździe, ale musiałem dwukrotnie wymienić wentylator, przy ostatnim zgłoszeniu gwarancyjnym wentylatora powiedziano mi o V2 i jest to bezpłatna aktualizacja dla każdego, kto posiada V1, wystarczy odesłać stare urządzenie w nowym pudełku urządzenia.
Powiem, że ich obsługa klienta jest doskonała. Nigdy nie miałem problemu, którego by nie rozwiązali. Powiem jednak, że przy 500 $ i 2-godzinnej instalacji jest to duża początkowa inwestycja, kiedy prawie można kupić za to 10 filtrów. Dla mnie było warto, ponieważ byłem jednym z tych, u których obudowa filtra powietrza była dobra, a separacja doskonała. Trochę zawiedziony, że musiałem wymieniać wentylatory, ale pokryli koszty i byli u mnie przed następną jazdą, więc nic nie straciłem poza 12-minutową instalacją.