2013 570 lots of problems after washing - Polaris RZR Forum - RZR Forums.net
RZR 570 Specific Discussion This section is dedicated to all discussion pertaining to the Polaris RZR 570.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old May 22nd, 2019, 06:52 PM Thread Starter
 
HONDARACER's Avatar
 
My RZR: 2013 570
Member #12019
Join Date: Dec 2009
Location: Kamloops BC Canada
Posts: 724
Feedback Score: 1 reviews
View HONDARACER's Photo Gallery(3)
2013 570 lots of problems after washing

Washed the rzr this am. Went to park it and noticed the check engine. Recorded codes and found shorted power circut on 4x4 circut. Also started without brake application, no head or taillights. Found headlight fuse blown but had now power to top row of fuses. Found blown fuse in auxillary fuse block in lr wheel well near the brake switch attached to frame. Replaced blown 30 amp fuse and now the headlight fuse blew again. Check engine light was off now though. Unhooked taillight harness upper lr wheel well and fuse dodnt blow. Traced harness and found it was not routed correctly from factory on right hand side. It was crushed between the box and frame where box mounts. Removed pinched harness and taped it up and rerouted correctly. No more blown fuses. Took about 2 hours to get all this done.

When I bought the machine I asked the previous owner why he had spare fuses in the tool kit. He said the headlights went out one time. Now we know why. Maybe that's one reason he got rid of it cheap.
HONDARACER is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old May 22nd, 2019, 08:16 PM
Premium Member
 
Denver's Avatar
 
First Name: Denver
My RZR: 2015 S900 Titanium
Member #41951
Join Date: Jun 2012
Location: Northern Utah
Posts: 6,566
Garage
Feedback Score: 1 reviews
View Denver's Photo Gallery(4)
Re: 2013 570 lots of problems after washing

Tail/brake light harness tends to fall down onto the muffler and melt/short out, just inside bed engine cover.

Sent from my S9+ using Tapatalk Pro

SOLD!!! 2012 RZR 570, with most of the accessories.
Bought!!! 2015 RZR S900 Titanium! Let the fun begin (again)!!
XB3 fire extinguisher, in cab. RAM-mounted Samsung Tab GPS. Larsonator DIY dual rate spring kit and Schmidty Racing resi end caps. Garage Products bushings. BugBuster mesh windscreen and rear mesh screen. Outerwears on R2C air filter and clutch intake. 3500# Winch, parking brake. Polaris DVR mirror & Drift Innovation action camera. PRP harnesses. Roof. DIY mud flaps. Tusk front bumper. UHMW A-arm guards. Hunterworks Gates Carbon belt.
Denver is offline  
post #3 of 6 Old May 23rd, 2019, 03:09 AM Thread Starter
 
HONDARACER's Avatar
 
My RZR: 2013 570
Member #12019
Join Date: Dec 2009
Location: Kamloops BC Canada
Posts: 724
Feedback Score: 1 reviews
View HONDARACER's Photo Gallery(3)
Re: 2013 570 lots of problems after washing

Ya mine was crushed.
HONDARACER is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old May 23rd, 2019, 04:50 PM
 
Beanhead's Avatar
 
First Name: John
My RZR: 13 570 LE
Member #66022
Join Date: Feb 2014
Location: Oak Creek WI
Posts: 1,626
Garage
Feedback Score: 0 reviews
View Beanhead's Photo Gallery(0)
Re: 2013 570 lots of problems after washing

HONDARACER, where was the rear tail light wires crushed ? I ask because my brake lights stay on all the time and I have replaced the the pressure switch. I have not lost any fuses, I have the same year and model that you have. thanks in advance.
Beanhead is offline  
post #5 of 6 Old May 23rd, 2019, 08:26 PM Thread Starter
 
HONDARACER's Avatar
 
My RZR: 2013 570
Member #12019
Join Date: Dec 2009
Location: Kamloops BC Canada
Posts: 724
Feedback Score: 1 reviews
View HONDARACER's Photo Gallery(3)
Re: 2013 570 lots of problems after washing

With the engine compartment lid off you will see a torx bolt on the right side in the area where you put your hand to lift the lid. My harness was supposed to run below and in front of that bolt but was pinched between the box and frame where the bolt goes in. I had to pry the box up pretty hard to get the harness out. Dont break it though.
HONDARACER is offline  
post #6 of 6 Old May 24th, 2019, 10:13 AM
 
Beanhead's Avatar
 
First Name: John
My RZR: 13 570 LE
Member #66022
Join Date: Feb 2014
Location: Oak Creek WI
Posts: 1,626
Garage
Feedback Score: 0 reviews
View Beanhead's Photo Gallery(0)
Re: 2013 570 lots of problems after washing

Thanks for the info I will check it out this weekend.


Sent from my iPhone using RZRForums.net
Beanhead is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris RZR Forum - RZR Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome