installed rzr-s belt now wont go into gear. - Polaris RZR Forum - RZR Forums.net
General RZR Discussion For General Polaris RZR discussion.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 31 Old May 16th, 2012, 09:07 AM Thread Starter
 
turbotank's Avatar
 
Member #34513
Join Date: Jan 2012
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
View turbotank's Photo Gallery(0)
installed rzr-s belt now wont go into gear.

it grinds if i try to put it into gear. the stock belt back on it goes just fine? what gives? machine has epi clutch kit.
turbotank is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 31 Old May 16th, 2012, 09:30 AM
Officially Addicted
 
BamaRZR's Avatar
 
First Name: Michael
My RZR: 2015 Black Pearl 900S
Member #30950
Join Date: Oct 2011
Location: Muscle Shoals, AL.
Posts: 694
Feedback Score: 1 reviews
View BamaRZR's Photo Gallery(3)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

I did it with no issues. Did you try to ride it a bit and let it settle in? I don't have a clutch kit though.
BamaRZR is offline  
post #3 of 31 Old May 16th, 2012, 09:33 AM
 
BarRZR's Avatar
 
My RZR: 2012 RZR 800-S L/E
Member #32278
Join Date: Nov 2011
Location: Northern Nevada
Posts: 3,733
Feedback Score: 0 reviews
View BarRZR's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Ya, the new belt is tighter than the old one, so it's "dragging" on the clutch; you need to break it in for awhile......my two-bits......

Cheers
BarRZR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 31 Old May 16th, 2012, 10:39 AM
King of crash!
 
johnnycat8's Avatar
 
First Name: john
My RZR: 2nd gen...red
Member #787
Join Date: Dec 2007
Location: roseville calif.
Posts: 31,883
Garage
Feedback Score: 9 reviews
View johnnycat8's Photo Gallery(0) Send a message via Yahoo to johnnycat8
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

do you have the white plastic washer under the bolt on the primary? epi suplies it with their kit?

link for crow dog's site!!! www.utvguide.net


running makin trax afco shocks and springs
johnnycat8 is offline  
post #5 of 31 Old May 16th, 2012, 02:13 PM
I am still 16 in my head!
 
Kandgo's Avatar
 
First Name: Rick
My RZR: 09s 08stnd. 11-800s, 12 900XP
Member #22394
Join Date: Jan 2011
Location: Oklahoma
Posts: 1,946
Garage
Feedback Score: 29 reviews
View Kandgo's Photo Gallery(4)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Are you trying to put a S belt on a Standard?
Kandgo is offline  
post #6 of 31 Old May 16th, 2012, 03:24 PM Thread Starter
 
turbotank's Avatar
 
Member #34513
Join Date: Jan 2012
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
View turbotank's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Quote:
Originally Posted by johnnycat8 View Post
do you have the white plastic washer under the bolt on the primary? epi suplies it with their kit?
yes sure do
turbotank is offline  
post #7 of 31 Old May 16th, 2012, 03:25 PM Thread Starter
 
turbotank's Avatar
 
Member #34513
Join Date: Jan 2012
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
View turbotank's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Quote:
Originally Posted by Kandgo View Post
Are you trying to put a S belt on a Standard?
yup, seen it on here it seems to be the popular thing to do.
turbotank is offline  
post #8 of 31 Old May 16th, 2012, 03:26 PM Thread Starter
 
turbotank's Avatar
 
Member #34513
Join Date: Jan 2012
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
View turbotank's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Quote:
Originally Posted by BarRZR View Post
Ya, the new belt is tighter than the old one, so it's "dragging" on the clutch; you need to break it in for awhile......my two-bits......

Cheers
i guess i can try to get it into gear. it tries to move tho. maybe i just have to get it in gear and go up and down the road a few miles??
turbotank is offline  
post #9 of 31 Old May 16th, 2012, 03:34 PM
 
Blktegra's Avatar
 
First Name: Chris
My RZR: 09 LE
Member #24641
Join Date: Apr 2011
Location: NJ
Posts: 442
Feedback Score: 0 reviews
View Blktegra's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

The newer S belt will not work with older models. I can't remember the part numbers at this time but I think the newer one ends with the numbers 33. Comparing the 2 side by side you can see the newer S belt is wider then the older one. I went through the same problem with mine

09 LE
S converted
Fox Podium RC2s
Pro Armor Doors and Bumpers
Killer Kicker tunes

Ski Doo Mach 1 for the winter
Blktegra is offline  
post #10 of 31 Old May 16th, 2012, 03:48 PM
Officially Addicted
 
BamaRZR's Avatar
 
First Name: Michael
My RZR: 2015 Black Pearl 900S
Member #30950
Join Date: Oct 2011
Location: Muscle Shoals, AL.
Posts: 694
Feedback Score: 1 reviews
View BamaRZR's Photo Gallery(3)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

It works 100% on a 2012 standard model. It also gets rid of the annoying belt squeal when you let off of the throttle.
BamaRZR is offline  
post #11 of 31 Old May 16th, 2012, 03:52 PM
Just kidding!
 
crazywatson's Avatar
 
First Name: steve
My RZR: Faster than yours!
Member #3534
Join Date: Jul 2008
Location: redwood city ca.
Posts: 10,725
Feedback Score: 3 reviews
View crazywatson's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Quote:
Originally Posted by turbotank View Post
Quote:
Originally Posted by johnnycat8 View Post
do you have the white plastic washer under the bolt on the primary? epi suplies it with their kit?
yes sure do
Try it without that washer. If it still does it either the clutch is not in prefect alignment, the bearing is going bad, the clutch is not fully disengaging or the clutch is packed full of dust.



crazywatson is offline  
post #12 of 31 Old May 16th, 2012, 07:24 PM Thread Starter
 
turbotank's Avatar
 
Member #34513
Join Date: Jan 2012
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
View turbotank's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

its an 08, the machine has 30 hours on it. the belt is part number 3211133. will this work?
turbotank is offline  
post #13 of 31 Old May 16th, 2012, 07:36 PM
 
Dunerocket's Avatar
 
First Name: Don
My RZR: 2018 RZR 4 1000/2015 1000
Member #15059
Join Date: Apr 2010
Location: Las Vegas, NV.
Posts: 2,451
Garage
Feedback Score: 1 reviews
View Dunerocket's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

On my 2011 std RZR I had to use the shim washers to line up the belt.
Dunerocket is offline  
post #14 of 31 Old May 16th, 2012, 07:46 PM
 
redrzrrider's Avatar
 
First Name: Butch
My RZR: 2012 LE
Member #17841
Join Date: Aug 2010
Location: Washburn Wisconsin
Posts: 649
Feedback Score: 0 reviews
View redrzrrider's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

Quote:
Originally Posted by BamaRZR View Post
It works 100% on a 2012 standard model. It also gets rid of the annoying belt squeal when you let off of the throttle.
Your BS'n! And I just bought a new spare "std. belt" for my 2012! Now I want the S belt! I hate that annoying pain in the a$$ squeal.........
redrzrrider is offline  
post #15 of 31 Old May 16th, 2012, 07:52 PM
 
buchshot's Avatar
 
First Name: LB
My RZR: 09 rzr
Member #7823
Join Date: May 2009
Location: Whitecourt, AB, CANADA
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
View buchshot's Photo Gallery(0)
Re: installed rzr-s belt now wont go into gear.

I just put an s belt on my 09 std and it works flawlessly. Maybe the belt you picked up is out of spec? I would compare it to another to confirm.
buchshot is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris RZR Forum - RZR Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check Engine light and wont show gear orv3c Engine and Drivetrain 6 August 3rd, 2012 06:34 AM
need help just bought new 800 now High gear wont move hbghost General RZR Discussion 12 March 28th, 2012 01:13 PM
RZR wont see low gear dirtjunkey200 Engine and Drivetrain 9 January 30th, 2011 12:37 PM
Wont stay in high gear tjmotors Engine and Drivetrain 6 October 23rd, 2010 03:58 PM
Wont go into gear pszutiak Community Help 2 December 22nd, 2009 09:11 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome