Polaris RZR Forum - RZR Forums.net

Polaris RZR Forum - RZR Forums.net (https://www.rzrforums.net/forums.php)
-   General RZR Discussion (https://www.rzrforums.net/5-general-rzr-discussion/)
-   -   fan not working (https://www.rzrforums.net/general-rzr-discussion/79037-fan-not-working.html)

longbow May 15th, 2012 06:59 AM

fan not working
 
i had the circuit breaker under the drivers seat replaced so i dont think that is my problem but my fan will not kick on at all whatsoever and its causing my temp to reach limp mode any ideas....... fuse,bad fan,bad wiring im clue less

allcool May 15th, 2012 07:06 AM

Re: fan not working
 
Unplug the temp sensor on the engine.
The fan should now run continuously with key on.
If not, unplug the fan motor it self and test for 12v coming to motor at the connector.
If there is 12v than your motor is bad .
If no 12v's, then test for voltage thru circuit breaker, relay, wiring, connectors.

Good possibility that your just changed out circuit beaker could be related to your problem....

jmo

swingarm1 May 15th, 2012 07:07 AM

Re: fan not working
 
Quote:

Originally Posted by longbow (Post 982465)
i had the circuit breaker under the drivers seat replaced so i dont think that is my problem but my fan will not kick on at all whatsoever and its causing my temp to reach limp mode any ideas....... fuse,bad fan,bad wiring im clue less

Unplug the sensor on the head and with the key on (engine doesn't have to be running) the fan should run non-stop...

Try this and let me know what you find out...

longbow May 15th, 2012 07:25 AM

Re: fan not working
 
ok itll be later on before i can get back with you im not home at the moment but will let you know as soon as i can get to the rzr

chipper May 15th, 2012 08:32 AM

I had a bad place in my wire and had to rerun a complete new wire from the breaker to the fuse box. Could be the issue also.

longbow May 15th, 2012 08:52 AM

Re: fan not working
 
Where exactly on the motor is the fan plug thingy i see several plugins around there

Mattshs2005 May 15th, 2012 08:56 AM

Re: fan not working
 
delete

longbow May 15th, 2012 09:02 AM

Re: fan not working
 
Thanks for the link but that is for an Xp i have the standard model

chipper May 15th, 2012 09:18 AM

Quote:

Originally Posted by longbow (Post 982569)
Where exactly on the motor is the fan plug thingy i see several plugins around there

There is a greenish and a black wire running to it if i remember right. It comes out of a pigtail under the front box. Remove the tray and you'll see it. Maybe try swapping the relay to see if that's the issue. They are all the same.

allcool May 15th, 2012 10:56 AM

Re: fan not working
 
1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by longbow (Post 982569)
Where exactly on the motor is the fan plug thingy i see several plugins around there

Temp sensor is on the head.

here is a pic...

longbow May 15th, 2012 11:06 AM

Re: fan not working
 
found it unpluged it and nothing

allcool May 15th, 2012 11:51 AM

Re: fan not working
 
Quote:

Originally Posted by longbow (Post 982688)
found it unpluged it and nothing

I would start by going back to the circuit breaker that just got replaced and confirm voltage is going thru the new breaker. Test with volt meter on both sides of circuit breaker.

Magicmantx May 15th, 2012 12:13 PM

Re: fan not working
 
have you checked the relay in the fuse box?

longbow May 15th, 2012 12:22 PM

Re: fan not working
 
Quote:

Originally Posted by Magicmantx (Post 982754)
have you checked the relay in the fuse box?

not yet im gonna check that next

swingarm1 May 15th, 2012 12:25 PM

Re: fan not working
 
Put 12 volt from the battery to one wire on the fan and ground the other wire if the fan doesn't work, it's the fan...


All times are GMT -7. The time now is 08:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome