Wifes S starts for a second then dies - Polaris RZR Forum - RZR Forums.net
Engine and Drivetrain For discussion of drivetrain and engine performance and maintenance

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old July 9th, 2017, 06:18 PM Thread Starter
 
Olmoggy's Avatar
 
First Name: Brian
My RZR: 2013 rzr s 800LE
Member #59058
Join Date: Aug 2013
Location: tuscola, tx
Posts: 659
Feedback Score: 0 reviews
View Olmoggy's Photo Gallery(0)
Wifes S starts for a second then dies

Wifes 13 800S just stared doing this this weekend. Starts for a second or 2 then dies. Third or fourth try it starts and runs fine. Whether it hot or cold it does it. Any ideas on where to start looking. We dont mud we ride west texas desert. Intake filter is oem changed every 20hrs. Never seen a speck of dirt in intake. Prior to this weekend never had a problem. I allways use lucas ethenol treatment and it gets drivin atleast once every 2weeks


Sent from my iPhone using Tapatalk
Olmoggy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old July 10th, 2017, 07:25 PM
 
rzr(s)hroom's Avatar
 
First Name: kevin
My RZR: 2010 rzr s
Member #14447
Join Date: Mar 2010
Location: colorado front range
Posts: 2,062
Feedback Score: 3 reviews
View rzr(s)hroom's Photo Gallery(0)
Re: Wifes S starts for a second then dies

possibly fuel pressure? does it run fine (idle and under load) once running?
rzr(s)hroom is offline  
post #3 of 7 Old July 11th, 2017, 06:01 AM Thread Starter
 
Olmoggy's Avatar
 
First Name: Brian
My RZR: 2013 rzr s 800LE
Member #59058
Join Date: Aug 2013
Location: tuscola, tx
Posts: 659
Feedback Score: 0 reviews
View Olmoggy's Photo Gallery(0)
Re: Wifes S starts for a second then dies

Runs perfect once it starts


Sent from my iPhone using Tapatalk
Olmoggy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old July 11th, 2017, 07:56 AM Thread Starter
 
Olmoggy's Avatar
 
First Name: Brian
My RZR: 2013 rzr s 800LE
Member #59058
Join Date: Aug 2013
Location: tuscola, tx
Posts: 659
Feedback Score: 0 reviews
View Olmoggy's Photo Gallery(0)
Re: Wifes S starts for a second then dies

Tried it 4 different times today started first crank every time. Thinking back i did remove the wifes skid plate and sprayed bottom of rzr with garden hose to remove the brush and weeds from bottom. Wonder if something just get a little water in it. Because thats when i started havin the problem was day after that


Sent from my iPhone using Tapatalk
Olmoggy is offline  
post #5 of 7 Old July 11th, 2017, 10:34 PM
 
rzr(s)hroom's Avatar
 
First Name: kevin
My RZR: 2010 rzr s
Member #14447
Join Date: Mar 2010
Location: colorado front range
Posts: 2,062
Feedback Score: 3 reviews
View rzr(s)hroom's Photo Gallery(0)
Re: Wifes S starts for a second then dies

any codes?

still shooting in the dark here maybe something is pinching a tank vent line

although that shouldnt cause an intermittent issue
rzr(s)hroom is offline  
post #6 of 7 Old July 12th, 2017, 12:46 AM Thread Starter
 
Olmoggy's Avatar
 
First Name: Brian
My RZR: 2013 rzr s 800LE
Member #59058
Join Date: Aug 2013
Location: tuscola, tx
Posts: 659
Feedback Score: 0 reviews
View Olmoggy's Photo Gallery(0)
Re: Wifes S starts for a second then dies

No codes


Sent from my iPhone using Tapatalk
Olmoggy is offline  
post #7 of 7 Old August 24th, 2017, 01:04 PM Thread Starter
 
Olmoggy's Avatar
 
First Name: Brian
My RZR: 2013 rzr s 800LE
Member #59058
Join Date: Aug 2013
Location: tuscola, tx
Posts: 659
Feedback Score: 0 reviews
View Olmoggy's Photo Gallery(0)
Wifes S starts for a second then dies

Changed ignition switch works like a champ now


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by Olmoggy; August 24th, 2017 at 04:03 PM.
Olmoggy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris RZR Forum - RZR Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2017 900 starts but wont run frankc RZR 900 Engine 7 April 21st, 2017 08:04 PM
Just rebuilt engine, starts for a second and dies Rzrxp900j RZR XP 900 2 April 17th, 2017 01:20 PM
Idle at start - too slow, dies somtimes red900 RZR S 900 1 August 16th, 2016 03:40 PM
Starts then dies when hot bornmud Forced Induction 4 June 1st, 2016 05:23 AM
Rzr 1000 turbo pcv hard hot starts. Boostedxp Forced Induction 19 April 24th, 2016 11:45 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome