AWD problem solved...this could be your problem. - Polaris RZR Forum - RZR Forums.net
Engine and Drivetrain For discussion of drivetrain and engine performance and maintenance

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old April 9th, 2010, 08:26 AM Thread Starter
 
JPeterson889's Avatar
 
First Name: Jared
Member #1390
Join Date: Feb 2008
Location: Las Vegas
Posts: 72
Feedback Score: 0 reviews
View JPeterson889's Photo Gallery(0)
AWD problem solved...this could be your problem.

I have had AWD problems with my 08 RZR for as long as I can remember and have had the front diff apart many times.

The problem ended up being a gouge in one of the valleys the rollers roll up into. Being the all the rollers are connected to the sprague cage, if one roller cant roll neither can the others.

The solution was sanding out the grooves. I havent had a problem since. How the gouge got there is beyond me. I have never broke any internal parts. My cage is still the original with no cracks. The only thing I have replaced is the armature plate.

For those out there that are going through AWD problems and cant find an answer you might want to check this out!!
JPeterson889 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old April 9th, 2010, 09:28 AM
 
Gunny's Avatar
 
First Name: Randy
My RZR: 2009 RZR S
Member #9486
Join Date: Aug 2009
Location: Oceanside CA 92058
Posts: 3,433
Feedback Score: 3 reviews
View Gunny's Photo Gallery(0)
Re: AWD problem solved...this could be your problem.

Good find Jared, that scoop may well help other members out.......
Gunny is offline  
post #3 of 3 Old April 9th, 2010, 12:33 PM
 
Beach Leo's Avatar
 
First Name: Leo
My RZR: 08
Member #10516
Join Date: Oct 2009
Location: Mt Shasta and Mt Diablo
Posts: 4,608
Feedback Score: 1 reviews
View Beach Leo's Photo Gallery(10)
Re: AWD problem solved...this could be your problem.

Kinda makes since...good find..Thanks

You are only Remembered in Life, By your Kindness

Beach Leo is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris RZR Forum - RZR Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new problem mountain-rzr General RZR Discussion 7 October 7th, 2010 01:50 PM
Brake Drag Problem Solved Greg Gimbert General RZR Discussion 4 March 13th, 2010 07:10 PM
AWD problem Hondatech Engine and Drivetrain 10 January 31st, 2010 12:19 PM
First problem with RZR USMCSKI General RZR Discussion 7 June 3rd, 2008 04:21 PM
Anyone else have this problem? ms_jetset General RZR Discussion 12 May 30th, 2008 02:14 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome