4 wd not working - Polaris RZR Forum - RZR Forums.net
Engine and Drivetrain For discussion of drivetrain and engine performance and maintenance

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old January 8th, 2010, 02:06 PM Thread Starter
 
kybodyguy's Avatar
 
Member #6034
Join Date: Jan 2009
Posts: 191
Feedback Score: 2 reviews
View kybodyguy's Photo Gallery(0)
4 wd not working

ok guys heres the problem , my rzrzs has quit going into 4wd .my son was was riding on the hardtop had gone about 1/2 mile when he said it acted like he was hitting the brakes and slowed down even though he was giving it gas ,then it popped and grinded a little and freed up .2 days later noticed gear oil dripping out of rear diff.pulled left side axle as I thought it may have popped axle out and went back in and damaged the seal.the seal looked fine and oil is leaking from sidecase just under the seal so it must have a hairline crack in it .it leaked about 6 ounces of oil in over a week.dealer said can't get to it for several days so I decide to fill with oil to ride the snow until then and noticed 4wd isn't working .the light comes on but it won't go into 4wd.what do I need to look at now?
kybodyguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old January 8th, 2010, 02:21 PM
 
rjsmith's Avatar
 
First Name: Ralph
My RZR: 2009 RZR Red
Member #4388
Join Date: Sep 2008
Location: Glendora, CA
Posts: 4,105
Feedback Score: 2 reviews
View rjsmith's Photo Gallery(0)
Re: 4 wd not working

rear diff has nothing to do with AWD. if the light comes on then check for voltage at the diff you need at least 11.8 v. If voltage then problem could be warped armature or broken sprague cage inside front diff. Only way to find out is to open and look inside. If under warranty report it to dealer, this is a common problem.

XP1000 Titanium Black

RZR 800 put out to pasture
1 Limey in a world of Yanks

rjsmith is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris RZR Forum - RZR Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4wd not working RAZOR FREAK Engine and Drivetrain 30 July 11th, 2010 04:46 PM
powercomnder not working saqer Engine and Drivetrain 5 January 6th, 2010 06:40 PM
awd only working in reverse heyfordfamily8 Engine and Drivetrain 3 December 2nd, 2009 04:12 PM
4wd not working? jlanier86 Engine and Drivetrain 7 May 24th, 2009 02:01 PM
Working man workingman Member Introductions 1 July 27th, 2008 08:20 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome