Problem with RZR 170 - Polaris RZR Forum - RZR Forums.net

RZR 170 Specific Disccusion For all discussions about our little buddy - the Polaris RZR 170 and the RZR 170 EFI!

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old April 4th, 2009, 11:22 AM Thread Starter
Feedback Score: 0 reviews
 
copterdoc's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 7
Bluduh Problem with RZR 170

Has anyone else had this problem? I just bought a brand new 170 for my daughter, They rode around at the birthday party for about 10 minutes ,then it would not crank. It is in the shop now. The stator took a dump, no fire. I hope this isn't the start of a trend.
copterdoc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old April 5th, 2009, 05:04 AM
Feedback Score: 0 reviews
 
Crewchief's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 53
Re: Problem with RZR 170

So far my girls have had nothing but fun with theirs. I did notice yesterday though that sometimes whenthey go to back up if they hit the gas a little to hard theres a popping sound in the rear, I think the chain needs to be tightened some, but other than that it's been great.
Crewchief is offline  
post #3 of 6 Old June 30th, 2009, 09:44 AM
Feedback Score: 0 reviews
 
SCOTTB's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 30
Re: Problem with RZR 170

Had a starter rebuild and a solenoid bad on my daughters --with a long list of other issues.Your chain need to be replaced with an o-ring chain and it will still pop from time to time when in reverse theres no way around it .Its the way they set the machine up with the slack adjuster
SCOTTB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old June 30th, 2009, 10:56 AM
Feedback Score: 0 reviews
 
Crewchief's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 53
Re: Problem with RZR 170

Quote:
Originally Posted by SCOTTB View Post
Had a starter rebuild and a solenoid bad on my daughters --with a long list of other issues.Your chain need to be replaced with an o-ring chain and it will still pop from time to time when in reverse theres no way around it .Its the way they set the machine up with the slack adjuster
Scott,

Hate to hear about the starter and the solenoid I know I get agravated sometimes when the little booger is hard to start. I know it would cost just a few dollars more but for the life of me I don't know why they don't just put EFI on these things, especially on youth stuff.

Where might I find one of these o-ring chains? I got my service manual out the other night to read up on adjusting the tightness of the chain and boy I'm going to have to get on it. The other day my two girls both 9 had just started down an encline nothing steep when they decided to stop and back up, boy was that a horrible sound. With the machine already downhill and trying to back up it really popped alot. I hope there hasn't been any damage to the sprocket yet.

Let me know on that chain if ya can I'll be getting one, thanks for the information.

Brian
Crewchief is offline  
post #5 of 6 Old June 30th, 2009, 12:03 PM
Feedback Score: 0 reviews
 
SCOTTB's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 30
Re: Problem with RZR 170

I had the dealer replace mine.Any good Bike shop could look at it and give you the correct one.I have had numerous problems with mine.Since owning it 18 weeks it has been in the shop for over 12 of those weeks .Carb problems, parking brake problems , throttle problems ,steering gearbox problem, The motor has been rebuilt and lasted 2.4 miles then oil was pouring out of it.I have talked with several people at Polaris customer service and they think that this is normal .It is a piece of junk !!Have written letters and called Polaris president -still waiting on a reply from him.What is Customer Service????
SCOTTB is offline  
post #6 of 6 Old June 30th, 2009, 03:40 PM
Official Site Vendor
Feedback Score: 2 reviews
 
Factory UTV's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Sacramento Ca
Posts: 2,120
Garage
Re: Problem with RZR 170

Quote:
Originally Posted by Crewchief View Post
Quote:
Originally Posted by SCOTTB View Post
Had a starter rebuild and a solenoid bad on my daughters --with a long list of other issues.Your chain need to be replaced with an o-ring chain and it will still pop from time to time when in reverse theres no way around it .Its the way they set the machine up with the slack adjuster
Scott,

Hate to hear about the starter and the solenoid I know I get agravated sometimes when the little booger is hard to start. I know it would cost just a few dollars more but for the life of me I don't know why they don't just put EFI on these things, especially on youth stuff.

Where might I find one of these o-ring chains? I got my service manual out the other night to read up on adjusting the tightness of the chain and boy I'm going to have to get on it. The other day my two girls both 9 had just started down an encline nothing steep when they decided to stop and back up, boy was that a horrible sound. With the machine already downhill and trying to back up it really popped alot. I hope there hasn't been any damage to the sprocket yet.

Let me know on that chain if ya can I'll be getting one, thanks for the information.

Brian
we can get you an O-ring chain for the 170.
Factory UTV is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris RZR Forum - RZR Forums.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4wd problem nitro Member Introductions 13 May 10th, 2010 09:59 AM
HID problem X_Da_C Lighting, Stereo and Electrical 23 September 18th, 2008 10:47 PM
Anybody Have This Same Problem??? r6realtor General RZR Discussion 3 September 18th, 2008 10:06 AM
First problem with RZR USMCSKI General RZR Discussion 7 June 3rd, 2008 04:21 PM
Anyone else have this problem? ms_jetset General RZR Discussion 12 May 30th, 2008 02:14 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome