Polaris RZR Forum

Overheating 800

This is a discussion on Overheating 800 within the Engine and Drivetrain forums, part of the Technical category; Ok guys I changed the thermostat and the impeller. Filled the system and vented according to the service manual. Ran it in my shop for ...


Go Back   Polaris RZR Forum - RZR Forums.net > Technical > Engine and Drivetrain

Engine and Drivetrain For discussion of drivetrain and engine performance and maintenance

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31  
Old October 3rd, 2012, 05:42 AM
boatms's Avatar
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #24436
Join Date: Apr 2011
Posts: 57
View boatms's Photo Gallery(0)
Re: Overheating 800

Ok guys I changed the thermostat and the impeller. Filled the system and vented according to the service manual. Ran it in my shop for about an hour and it cycles just as it is supposed to I guess the thermostat was bad the old impeller looked as good as the new one.
Reply With Quote
Sponsored Links
RZRForums.net is the premier Polaris RZR Forum on the internet. Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  #32  
Old October 29th, 2012, 01:55 PM
all4down's Avatar
all4down
Feedback Score: 0 reviews
 
First Name: keith
My RZR: rzr-s
Member #27147
Join Date: Jun 2011
Location: home of the Steelers
Posts: 11
View all4down's Photo Gallery(0)
Re: Overheating 800

I also had a overheating problem in my '11 razor this past weekend.I have 1100 miles on it and it started cutting out on me,looked over, engine overheat light was on,toggled to the display and temp read 245 deg. Fan was running intermitten at this time,wired it direct and used the foglights toggle so I could turn off and on.Worked for about 3 hours then overheated with fan on.Noticed coolant leaking out of the weep hole on the bottom of the pump.Took out thermostat,threw it in boiling water,opened fine.Rad perfectly clean but water isn't circulating.Impeller doesn't explain why the fan run but shut off before engine was able to cool.Has anyone seen a impeller go bad? Leaks like a cars pump when it goes bad but not built the same way.Totally lost here on this one,hopefully someone can shed some light.
Reply With Quote
  #33  
Old January 7th, 2013, 09:29 AM
RZRTOURS's Avatar
Feedback Score: 3 reviews
 
First Name: TROY
My RZR: RZRS RZR4 RZR
Member #25042
Join Date: Apr 2011
Location: LAS VEGAS, NV
Posts: 685
View RZRTOURS's Photo Gallery(0)
Re: Overheating 800

Quote: Originally Posted by all4down View Post
I also had a overheating problem in my '11 razor this past weekend.I have 1100 miles on it and it started cutting out on me,looked over, engine overheat light was on,toggled to the display and temp read 245 deg. Fan was running intermitten at this time,wired it direct and used the foglights toggle so I could turn off and on.Worked for about 3 hours then overheated with fan on.Noticed coolant leaking out of the weep hole on the bottom of the pump.Took out thermostat,threw it in boiling water,opened fine.Rad perfectly clean but water isn't circulating.Impeller doesn't explain why the fan run but shut off before engine was able to cool.Has anyone seen a impeller go bad? Leaks like a cars pump when it goes bad but not built the same way.Totally lost here on this one,hopefully someone can shed some light.
Yes, Impellers do go bad. We have had to replace a few. You probably got air in your system when you over heated. Also, if you have coolent leaking out of the weep hole down by the water pump, that means your water pump seal is bad. That will have to be changed to correct that problem. Impeller can be changed at the same time.
Reply With Quote
  #34  
Old October 14th, 2013, 02:59 PM
catman1120's Avatar
Feedback Score: 0 reviews
 
My RZR: 2011 RZR S carbon fiber
Member #28020
Join Date: Jul 2011
Location: raleigh nc
Posts: 22
View catman1120's Photo Gallery(0)
Re: Overheating 800

hey i just got back from trailfest in wv and my rzr give me some trouble overheating. this was the first time in 4000 miles. i ride hard and have minor mods done to engine. here is the kicker it only runs hot under steady throttle, i can gag the sh#$ out of it for hours in the mountains but as long as i get in and out of the throttle but if you demand a steady rpm it starts cooking, removed t-stat but no change im thinking impellor is worn but have not tore it down yet, anyone seen this issue? also rad. is clean and no air in system thanks in advance
__________________
DONE 4 FUN!!!!!!!
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris RZR Forum - RZR Forums.net > Technical > Engine and Drivetrain


Search tags for this page
2011 polaris rzr 800 overheating
,
2011 ranger rzr 800 overheating
,
2011 rzr800 overheating
,
4010644 polaris
,
i think my polaris rzr over heated
,
overheating issues rzr 800 4
,
polaris 800 overheating
,
polaris ranger 800 overheating problem
,
polaris ranger overheating
,

polaris rzr 800 overheating

,
polaris rzr 800s overheating reasons
,

polaris rzr overheating

,

rzr 800 overheating

,
rzr 800 overheating problems
,

rzr overheating

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anyone having overheating problems????? bs250r Engine and Drivetrain 14 August 27th, 2012 05:46 PM
Need help with overheating! Halloween_Nut Engine and Drivetrain 19 July 19th, 2012 06:32 AM
overheating rzr103 Engine and Drivetrain 2 February 20th, 2011 03:56 PM
Overheating?? RZRBound Engine and Drivetrain 15 November 29th, 2010 05:12 PM
rzr overheating rickmaley Engine and Drivetrain 8 April 14th, 2009 05:58 PM

All times are GMT -7. The time now is 05:14 AM.




Clubs, Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.